English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Міжнародний день боротьби с гепатитом.

   28 липня – Міжнародний день боротьби с гепатитом.
28 липня, о 18:00, у міському парку культури та відпочинку ім. Ю. Гагаріна (під аркою) пройшла акція «ЗУПИНЕМО ЕПІДЕМІЮ», присвячена Міжнародному Дню боротьби з гепатитом. Метою даного заходу було інформування житомирян та привернення уваги громадськості та влади до вирішення проблеми лікування людей, хворих на гепатит В,С, D.

Програму акції розпочала своїм виступом голова правління організації Ірена Ружицька  з загальними відомостями про гепатит, масштаби його розповсюдження та статистику в Україні. Організатори акціє створили дружню та приємну атмосферу для житомирян, в той же час підкреслюючи всю серйозність даної проблеми, щоб люди могли замислюватись над обережним ставленням до свого здоров’я. Підтримати  «Планету для дітей» в цьому благому ділі
В акції приймали участь команда юних спортсменів з школи східних єдиноборств, молоді вокалісти та викладачі танцювальної студії та танцювальні колективи. Житомира. На протязі всієї акції проводилось інформування житомирян про хворобу гепатиту за допомогою листівок, також бажаючі могли виміряти свій тиск та пройти тест на наявність гепатиту безкоштовно. Цьому сприяли команда організації партнера, яка також підтримує такого напрямку акції.
     Для дітей, які прийшли до парку були проведені яскраві ігри, танці та конкурси з клоуном. Весело було не тільки дітям, а й їхнім батькам, найактивніші учасники отримали заохочувальні подарунки.
В акції брали участь небайдужі та активні батьки маленьких членів клубу «Планета для дітей», вони реєстрували всіх бажаючих дітей та збирали відгуки гостей заходу. Загалом понад 80 дітей виявили бажання вступити до клубу дозвілля.
           Благодійна організація «Планета для дітей» вже 3-й рік проводить акції, присвячені Міжнародному Дню боротьби с гепатитом. Волонтерами організації було зібрано більше 1500 підписів до місцевої влади, з метою вирішення цієї проблеми; у квітні 2012 року – проведено прес-конференцію «ЗУПИНЕМО ЕПІДЕМІЮ». На якій були присутні лікар-інфекціоніст ТМО №2 Донченко Ігор Олександрович, член робочої групи Міністерства охорони здоров’я Брєдньова Лариса Юріївна, головний педіатр Управління Охорони здоров’я Шевченко Тетяна Вікторівна, та представники громадських організацій міста. Під час прес-конференції було прийнято рішення про ініціювання відкриття обласного гепатоцентру у м. Житомирі.


Адміністратор проекту: Ольга Козак, т.063-429-49-83, 098-903-10-73, 46-05-65


            











Комментариев нет:

Отправить комментарий