English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

УРОКИ ВИХОВАННЯ, ЯКІ ВАРТО ПЕРЕЙНЯТИ У СКАНДИНАВСЬКИХ БАТЬКІВ


ВЧИМОСЯ У КРАЩИХ: УРОКИ ВИХОВАННЯ, ЯКІ ВАРТО ПЕРЕЙНЯТИ У СКАНДИНАВСЬКИХ БАТЬКІВ
16.11.2017
Поки спосіб життя жителів Швеції, Данії і Норвегії продовжує підкорювати серця мільйонів людей, експерти придивляються до методів виховання скандинавів. Їм вдалося виявити кілька важливих підходів, які варто взяти на замітку кожному з батьків.
Не існує поганої погоди, є тільки невідповідний одяг
Через кліматичні особливості жителі скандинавських країн давно не переживають із приводу дощу або сильного вітру. Вони знають, що для таких випадків у гардеробі повинен бути підходящий одяг. Такому ставленню до погодних змін вчать своїх дітей мами з Данії, Норвегії та Швеції. Вони вважають, що гуляючи на вулиці в будь-яку погоду їх діти зміцнюють захисні сили організму і відчувають себе щасливими.
Ігри у грязі - це круто
Жителів цих трьох країн не дарма називають одними з найщасливіших у світі. Вони з дитинства можуть робити все, що завгодно, навіть купатися у бруді. А найголовніше, що за такі ігри їх ніхто не буде карати. Скандинавські мами і тата впевнені, що подібні розваги загартовують імунну систему дитини і допомагають його організму справитися з атакою багатьох вірусів.
Занять, які розвивають не повинно бути занадто багато
Знайдіть роботу з вільним графіком і проводьте якомога більше часу разом. Адже коли мама поруч, малюкові зовсім не страшно пізнавати навколишній світ. А з огляду на те, що навчання у Скандинавії починають приділяти увагу лише з 6-7 років, у дітей є багато часу для занять, які їм дійсно подобаються.



Свобода виховує відповідальність

Боязнь незнайомців, грабіжників, природи і шуму мегаполісу часто заганяє дітей у віртуальний світ. У результаті, замість живого спілкування вони вибирають віртуальне, не розуміючи, що в даному випадку ризикують ще більше. Данські, шведські та норвезькі батьки вважають за краще не залякувати дітей, а діяти навпаки, легко відпускаючи їх на прогулянку. Природно, таке рішення пов'язане з низьким рівнем злочинності у скандинавських країнах, але навіть без урахування цього чинника дитині дуже важливо давати більше свободи.

У житті повинне бути місце для природи

У скандинавських країнах існує таке поняття як friluftsliv, що в дослівному перекладі означає «вільне повітря життя». По суті, мова йде про єднання із природою, вміння насолоджуватися навколишнім світом і вчитися у нього. Як стверджують вчені, такий підхід до життя знижує рівень стресу, покращує відносини в родині, активізує креативне мислення і підвищує рівень ендорфінів. Упевнені, що похід у гори або пікнік в осінньому лісі неодмінно сподобається вашим дітям.
Автор Олена Мазитова

Комментариев нет:

Отправить комментарий